esmaspäev, 29. mai 2017

Animeeritud esitluste (video) loomise keskkond Bitable

https://biteable.com/

Keskkonna kasutamiseks tuleb sinna esmalt konto luua. Selleks peab olema toimiv e-postiaadress.

Peale keskkonda sisselogimist tuleb klõpsata
Edasi saab valida sobiva animatsiooni või pilditausta. Järgmises sammus saab lisada sinna oma teksti. Teksti soovituslik pikkus on 50 tähemärki, loendur tekstikasti kohal näitab, mitu märki on kasutatud. Väga palju teksti pole hea ühele slaidile sisestada, sest see teeb lugemise keeruliseks.
Uue stseeni või kaadri lisamiseks tuleb ekraani allservas oleval ajajoonel plussmärgil klõpsata. Avaneb uuesti stseeni animatsiooni valimise aken.

Kui vajalikud slaidid on lisatud, siis saab valida veel värvitausta.

Muusikavalikus saab helitaustana kasutada keskkonnas olemasolevaid muusikaklippe või siis üles laadida enda muusikafaili ("Upload a track").

Kõige viimaseks tuleb klõpsata "Preview" valikut ning sealt alt nuppu "I'm done, build my video".

Nüüd tuleb veidikene oodata ja varsti ongi video kokku pandud ning esitlemiseks valmis. Teade selle kohta saadetakse ka registreerimisel kasutatud e-postiaadressile.
Videot on võimalik ka oma arvutisse alla laadida (mp4 formaadis) või siis suhtluskeskkondades jagada. Tasuta keskkonna puhul on videol peal keskkonna aadressiga vesimärk.


Video jagamine lingiga:
Kui video on valmis, siis klõpsa "View published video" ja kopeeri aadressiribal olev link. Seda linki saad vaatamiseks edasi saata.



Juhendi koostamisel valminud videoklipp asub siin:



Aimi Jõesalu põhjalik videojuhend keskkonna kasutamise kohta asub siin: