teisipäev, 16. mai 2017

Google SketchUp - komponendid ja grupid

Täna proovime veidi täpsemat disaini ning teeme valmis sellise laua.

SketchUp keskkonnas on võimalik jooniseid teha ka mõõtude järgi. Selleks tuleb esmalt võimalus sisse lülitada
Olenevalt sellest, mida me joonistame, saab vahetada ka mõõtühikuid. Selleks tuleb valida menüüst Window -> Model info ning avanenud aknast Units


Mõõte saab sisestada joonistamise käigus. Alusta näiteks ristkülik joonistamist klõpsa ristküliku algusnurk paika ning liiguta veidi hiirt või klõpsa paika ka teine nurk (aga ära joonistuselt hiirega ära liigu). Nüüd sisesta klaviatuurilt näiteks 50;20 ja vajuta Enter klahvi. Esimene number tähistab tasapinnale joonistades punast telge ja teine rohelist.

Kui soovime joonistatud ristkülikut kindlale kõrgusele tõsta, kasutades push/pull tööriista, siis toimime samamoodi - alustame kõrgemaks tõstmist ning sisestame klaviatuurilt vajaliku mõõdu.

Selleks, et meie valmis tehtud objektid ei läheks teiste objektide muutmisel sassi, oleks kasulik neid grupeerida või muuta hoopis omaette komponentideks.

Katsetame läbi grupi ja komponentide erinevused!

Proovime valmis joonistada laua, mille jalad oleksid mõõtudega 10x10 cm, jalgade kõrgus oleks 70cm. Jalgade omavaheline kaugus vali ise (kas teed ristküliku või ruudukujulise laua).
Lauaplaadi paksus võiks olla 2-3 cm.